Nyheder rådgivning

ESG spiller en stadig større rolle i landbruget

Skrevet af Morten Elkjær | Oct 28, 2022 11:35:34 AM

For nylig afholdt LandboNord endnu en gang ESG-workshop for landmænd, som ønsker at analysere og forbedre virksomhedens ESG. Her fik deltagerne en introduktion til at arbejde med ESG samt tog de første skridt til at komme i gang. Strategi- og virksomhedskonsulent i LandboNord, Morten Elkjær, arbejder aktivt med ESG og han ser et mønster i forhold til de lavthængende frugter.

- Foder er klart en faktor, som har stor betydning for CO2-udledningen og den økonomiske bundlinje. Så arbejdet med foderoptimering giver nu ikke bare en bedre bundlinje, men også en lavere udledning af CO2-ækvivalenter. Derfor ser jeg mulighed for at hente gevinster på begge bundlinjer i fremtiden, siger Morten Elkjær.

Det første vigtige skridt

Landbrugets rolle i samfundet bliver i øjeblikket heftigt debatteret i anledning af det forestående valg til Folketinget. Meningerne er mange, og det kan som landmand være svært at navigere rundt i, hvis man ikke er bevidst om, hvilket aftryk man sætter. Derfor anbefaler miljøchef i LandboNord, Camilla Lerbjerg Thomsen, at man kommer i gang.

- Der bliver talt meget om CO2-afgifter under valget. Derfor kan det være en god idé allerede i dag, at gøre sig nogle tanker om hvilke virkemidler, der vil være gavnlige på sin bedrift. På den måde bliver du klar til at handle, hvis afgiften bliver en realitet. På LandboNords ESG-workshop får deltagerne god mulighed for at sparre med kollegaer om hvilke virkemidler, som kan være rentable. På den måde kan du lave en strategi, som ikke kun bidrager til CO2-reduktionen, men som også har en positiv effekt på produktionen og bundlinjen, siger Camilla Lerbjerg Thomsen.

Til workshoppen var der udover oplæg fra LandboNords faglige konsulenter også oplæg fra blandt andre områdedirektør Agri & Food Nordea, Peter Haugaard Christensen, som fortalte om hvordan ESG kommer til at spille en rolle i fremtidig finansiering.

Klimadag i Brønderslev

Hvis man har lyst til at blive klogere på ESG, så er muligheden der allerede den 17. november, hvor LandboNord og SEGES inviterer til klimadag i Brønderslev. Deltagelse er gratis men kræver tilmelding. Tilmeld dig via linket her.

Strategi- og virksomhedskonsulent i LandboNord, Morten Elkjær, fortæller her lidt om hvad foderoptimering kan gøre for din ESG-bundlinje.