Nyheder rådgivning

Friskgræsprøver 22. maj 2023

Skrevet af Betina Amdisen Røjen | May 25, 2023 1:54:45 PM

Indholdet af sukker er steget pga. de kolde nætter der var i weekenden og det medvirker til den høje fordøjelighed. Protein er derimod faldet med 1-1,5 procentenhed hvilket hænger sammen med den større afgrødehøjde.

Med de lunere nætter er mængden af sukker faldet igen og det er de fleste steder nu tiden at få 1. slæt lagt i siloen.

Udvikling i græsset ifølge slætgræsprognosen

Slætgræsprognosen i CropManager viser for prøven i Brovst, at der de næste 5-7 dage fra den 22. maj vil forventes en stigning i udbyttet på godt 400 FE/ha, et fald i protein på 2,5%-point, et fald i sukker med godt 3 procentpoint og et fald i fordøjeligheden med 2%-point.

Opdateret maj 2023