Nyheder rådgivning

Syv nye klima- og bæredygtighedsrådgivere i LandboNord

Skrevet af Trine Jensen | Jun 16, 2022 12:02:17 PM

Syv nye klima- og bæredygtighedsrådgivere i LandboNord

Der var lykønskninger til det første hold af klima- bæredygtighedsrådgivere, da rådgivere fra hele landet fik deres eksamensbeviser i Billund for endt uddannelsesforløb gennem SEGES Innovation. Forløbet har givet deltagerne ny viden og konkrete værktøjer kombineret det med praktisk træning på området for rådgivning om klima- og bæredygtighed. Syv af rådgiverne kommer fra LandboNord, hvor der målrettet bliver satset på at styrke landbrugets grønne omstilling.


Fra venstre: Strategi- og virksomhedskonsulent Trine Jensen, svinerådgiver Preben Høj, strategi- og virksomhedskonsulent Morten Elkjær, fagchef Kvæg Betina Amdisen Røjen, miljøchef Camilla Lerbjerg Thomsen, planteavlskonsulent Jens Bay og forsøgskoordinator Sofie Hæstrup Olesen.

- Vi er glade og stolte over, at vi her i LandboNord står rigtig stærkt, når det gælder rådgivning om klima og bæredygtighed. I øjeblikket er der en høj forventning om, at landbruget leverer på klimadagsordenen, og her står vi klar til at understøtte vores kunders behov for rådgivning, så de bliver i stand til at tage beslutninger på et oplyst grundlag, siger vicedirektør i LandboNord Andreas H. Brandt.

En inspiration til andre

En af LandboNords nyuddannede klima- og bæredygtighedsrådgivere er Trine Jensen. Gennem forløbet har hun blandt andet styrket sine rådgivningskompetencer i forhold til udarbejdelse af ESG-ledelsesrapport for landbrugskunder, bæredygtig udvikling i virksomheden og arbejdet med konkrete tiltag i virksomheder. Blandt de landmænd Trine har rådgivet, er mælkeproducent Peter Nielsen, som tidligere på måneden modtog landbrugets klima- og Bæredygtighedspris.

- Det har været en fornøjelse at arbejde med Peter, og den flotte pris er en inspiration til andre om at komme i gang med at tænke den grønne omstilling ind i sin virksomheds strategi. I den forbindelse er der mange lavthængende frugter, og dem finder vi bedst ved at gå systematisk til værks med en række af de værktøjer, som vi tilbyder i LandboNord. Typisk er der mange klima- og bæredygtighedsinitiativer i landbruget, som den enkelte landmand ikke er opmærksom på, som gør en forskel i ESG-regnskabet, siger Trine Jensen.

De syv klima- og bæredygtighedsrådgivere fra LandboNord er:

Fagchef Kvæg Betina Amdisen Røjen
Miljøchef Camilla Lerbjerg Thomsen
Griserådgiver Preben Høj
Strategi- og virksomhedskonsulent Trine Jensen
Strategi- og virksomhedskonsulent Morten Elkjær
Forsøgskoordinator Sofie Hæstrup Olesen
Planteavlskonsulent Jens Bay