AfgrødeNyt

Tjek spiring af gammel såsæd

Skrevet af Kirsten Søe Pedersen | 03-07-23 13:09

Tjek spiring af gammel såsæd

Afgrødenyt 3. juli 2023

Hvis du gør det hjemme: 
Tæl kerner op, f.eks. 40.

Læg dem på fugtig køkkenrulle i en flad skål. Wrap holder på fugten. Der skal være luft mellem wrap og kerner.

24 timer i køleskabet for at bryde spirehvile. Derefter stuetemperatur indtil kernerne spirer.

Kernerne spirer hurtigt, hvis de er gode, efter ca. 3 dage kan du afgøre spireevnen.

Dem, der ikke er spiret efter 3 dage, har dårlig spireenergi og egner sig ikke til såning. På billedet ses, at bygkerner er spiret.

 

I Afgrødenyt nr. 10 kan du også læse om tidligt sået vintersæd

Hvis du er mere interesseret i aktuelt sommer, kan du læse om det her

Vi har også et indlæg om, at bladlus aftager - læs det her

Glyphosat: Godkendelser og krav er ikke ens i de forskellige midler  - det kan du læse om her

Vil du læse om sygdomme i hestebønner, finder du en artikel her

Du kan også læse om håndtering og valg af efterafgrøder 2023

Endelig kan du læse om at forebygge resistens mod ukrudtsmidler

Til slut har vi skrevet om, at ukrudt spreder sig med maskiner, og det kan du forebygge