Medarbejderledelse

Få inspiration til nye rutiner

Det kan være svært at ændre indgroede vaner, men skal man rykke sine resultater i en positiv retning, kan det være nødvendigt at ”ryste posen” og lave om på det man plejer.

I mit arbejde som HR- og griserådgiver besøger jeg mange landbrugsvirksomheder, hvor flere arbejdsrutiner sidder så meget på rygraden, at der skal meget til for at ændre dem. Derfor kan det også være en udfordring, hvis produktionsresultaterne kræver, at rutinerne bliver ændret.

Men det kan lade sig gøre. Det kan blandt andet ske med inspiration udefra i form af fyraftensmøder, hvor den enkelte griseproducent og medarbejdere mødes og hører om den seneste viden inden for griseproduktion. I den ideelle verden gik alle fra mødet fyldt med inspiration og justerede produktionen i henhold til det anbefalede, men det har jeg endnu til gode at høre om.

Det der typisk sker, er, at fyraftensmødet giver inspiration til at lave små justeringer. Det kan for eksempel være justeringer som en medarbejder måske allerede har gået og  overvejet, men når han eller hun så hører en indlægsholder fortælle om det, kan det være afsættet til at teste det af i produktionen. Store forandringer sker i det små, men de skal starte et sted. Derfor kan det være en god investering at sætte tid af til at blive inspireret.

Derfor holder vi i LandboNord GriseRådgivning et fyraftensmøde onsdag den 31. maj, hvor vi gennem en række indlæg fortæller om ting, der har været med til at flytte resultaterne på nogle af de bedrifter, hvor vi kommer. Det kommer til at handle om so- og pattegriseoverlevelse, foderøkonomi og sikkerhed på arbejdspladsen. Desuden får vi et indlæg fra Nicklas Dam, der fortæller om hvordan det er at være driftsleder for større sohold i henholdsvis Rusland og Polen.

Link til mødet finder du via linket her.

Opdateret maj 2023

GriseRådgivning
Mette Holst Tygesen

Mette Holst Tygesen

HR- og griserådgiver

mht@landbonord.dk