Mark

Forsøgsarbejde

Forsøg er vejen frem til viden

2.8.6 Mark & natur (Forsøgsarbejde)

Forsøgsarbejdet er en kilde til ny viden og et vigtigt grundlag for os

I LandboNord prioriterer vi forsøgsarbejdet højt, og hvert år udføres ca. 90 planteavlsforsøg. Langt hovedparten af forsøgene er en del af Landsforsøgene. Det betyder, at Landskontoret for Planteavl laver forsøgsplaner, som vi fører ud i livet. Resultaterne af forsøgene indgår i ”Landsforsøgene”, som udgives af SEGES hvert år til jul.

Lokale forsøg

Forsøgene placeres lokalt hos landmændene rundt omkring i Vendsyssel, og vores bedømmelser af de enkelte behandlinger bliver løbende publiceret. Alt data fra Landsforsøgene er offentlig tilgængeligt og kan findes på NFTS.dk.

Lokal viden

Vores forsøgsarbejde medfører, at vi kan bidrage med lokal viden om sorter, gødning og plantebeskyttelsesmidler. Forsøgene skaber værdi for de lokale landmænd - men også på landsplan, når resultaterne fra alle enkeltforsøg samles.

En del af landsforsøgene

Man skal være opmærksom på, at der i LandboNord ofte er tale om enkeltforsøg, som er en del af en serie bestående af flere forsøg på landsplan. Det betyder, at der er risiko for, at resultatet kan komme til at se helt anderledes ud, når de øvrige forsøg i serien gøres op.

 

Planterådgivning
Sofie Hæstrup Olesen

Sofie Hæstrup Olesen

Forsøgskoordinator
GRATIS PDF GUIDE

Curabitur quis rhoncus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vel nisi scelerisque, faucibus turpis eget.

newsletter-form

Få tilsendt 10 gode råde om lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper neque enim rhoncus vestibulum at maecenas. Ut sociis dignissim.

Kontakt vores forsøgsteam

Søgningen gav intet resultat

Seneste artikler