mark

Sprøjtninger i marken

Her kan du læse mere om sprøjtejournaler og vores sprøjteopdateringskurser

2.8.11 Mark & natur - Sprøjtninger i marken

Sprøjtejournal - få styr på journalen

Indberetning af sprøjtninger udført på bedriften, skal gøres hvert år. Bedrifter med over 10 ha eller en årlig omsætning på over 50.000 kroner skal indberette en sprøjtejournal.

Med hjælp fra LandboNord, går indberetningen let ved registrering i MarkOnline. Vi kontrollerer at der ingen fejl og mangler er og ser om der er krydsoverensstemmelser.

Vi hjælper dig også med at finde frem til dine behov med hensyn til journalføringen. Der findes flere hjælpemidler til at lette dit arbejde i hverdagen.

Se kladde til sprøjtejournal her.

Se eksempel på sprøjtejournal her.

Middeldatabasen

Middeldatabasen indeholder oplysninger om de planteværnsmidler, der bliver eller har været anvendt i Danmark. Tjek om dine planteværnsmidler er ved at miste godkendelsen på middeldatabasen.

KemiTjek

Undgå bøder for opbevaring og anvendelse af ulovlige pesticider med KemiTjek. Med KemiTjek fra SEGES er det nemt at få styr på kemikalierne. Alt hvad du skal gøre er at scanne stregkoden på pesticidemballagen. Herefter får du straks information om, hvorvidt anvendelse og opbevaring af kemikaliet er lovligt. Få styr på dine kemikalier i kemirummet med KemiTjek

Sprøjteopdateringskurser

Indkøb af kemi kræver sprøjtebevis/sprøjtecertifikat og gyldig opfølgningskursus.

Sprøjteopfølgningskurserne skal følges hvert 4. år for at holde sprøjtecertifikatet eller beviset gyldigt eller senest 4 år efter, at du har erhvervet dit sprøjtecertifikat. Hvis du ikke har været på kursus inden for 4 år, bliver dit bevis eller certifikat ugyldigt, men du mister det ikke – lige så snart du har været på opfølgningskursus, er det igen gyldigt.

Der vil blive undervist i følgende emner

  • Sprøjteteknik
  • Lovgivning
  • Behandlingsstrategi
  • Bekæmpelsesmidler

Der udstedes bevis efter kurset, som bliver sendt til e-Boks.

Husk dine ansatte også skal opdateres.

Kurset starter 8.30 og slutter ca. 16.00.

Kurset afholdes som AMU-kursus i samarbejde med Nordjyllands Landbrugsskole. Der kan opnås VEU-godtgørelse (tabt arbejdsfortjeneste) til alle kursister i målgruppen, f. eks. landmandsuddannelse, grønt bevis, grønt diplom og agrarøkonom.

Forbered din sprøjte på syn

Inden sprøjten skal synes, er det en fordel at have et overblik over de forskellige dele, der skal bestå i syn. Miljøstyrelsen gennemgår bl.a. væskepumper, væsketank, rør og slanger mm.

Har du spørgsmål til kurserne, så er du velkommen til at kontakte sekretær Jette Andreasen på jan@landbonord.dk eller telefon 96242566 / 29288855

 

Planterådgivning
John Bjørn Flyvholm

John Bjørn Flyvholm

Planteavlskonsulent
GRATIS PDF GUIDE

Curabitur quis rhoncus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vel nisi scelerisque, faucibus turpis eget.

newsletter-form

Få tilsendt 10 gode råde om lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper neque enim rhoncus vestibulum at maecenas. Ut sociis dignissim.

Sprøjteopdateringskursus