DEN DIGITALE VIRKSOMHED

Ny sikkerhed ved godkend og betaling af moms: Husk at godkende din momsindberetning

Fra 1. juni 2024 skal du godkende den moms, som din revisorassistent har indberettet. Vi hjælper dig gennem processen. På denne side finder du skriftlige vejledninger og en hjælpevideo, som guider dig.  

Kontakt Digital Innovation i LandboNord Tlf. 96 24 24 24 Mail digital@landbonord.dk

Ny sikkerhed i forbindelse med momsindberetning - du skal selv godkende indberetningen.

 

Den 1. juni 2024 udsendte SKAT nye anbefalinger til indberetning og godkendelse af moms. Formålet med de nye anbefalinger er at øge sikkerheden omkring moms indberetningen, ved at indføre 2-faktor-godkendelse.

 

Hvad betyder 2-faktor-godkendelse?

2-faktor betyder, at både revisorassistenten, via en elektronisk overførsel fra vores regnskabssystem, og virksomhedsejeren, via MitID på skat.dk, har forholdt sig til momsindberetning.

 

Hvad betyder det for mig?

Er du en af de mange virksomhedsejere, som hidtil har benyttet sig af muligheden for at lade din revisorassistent administrere processen for momsindberetning, får du derfor nu en ny arbejdsgang.

Alle virksomhedsejere skal fremadrettet godkende den moms, som revisorassistenten indberetter. Først når den er godkendt af virksomhedsejeren, er den gældende, og tilbagebetaling eller betaling kan foregå. Du skal godkende momsen på skat.dk/erhverv.

 

Hvornår skal jeg godkende momsindberetningen?

Du modtager en mail fra din revisorassistent, når din moms er indberettet og klar til godkendelse. I den forbindelse modtager du også en guide til, hvordan godkendelsen samt eventuel betaling skal foregå.

 

Stigning i efterangivelser

Skærpelserne betyder også, at vi fremadrettet er forpligtet til at angive alle posteringer i den korrekte momsperiode.

Det betyder, at der i fremtiden vil komme flere efterangivelser end hidtil. Du har mulighed for at påvirke mængden af efterangivelser og efterfølgende rentetilskrivelse ved enten:

  • At aflevere dine bilag hurtigere
  • At godkend dine e-faktura løbende
  • At øge mængden af e-fakturaer da bilag og postering med e-fakturaer altid er korrekt bogført i den rigtige momsperiode.

 

 

 

Har du brug for hjælp? – så kontakt vores team

Peter Madsen

Peter Madsen

Digitaliseringskonsulent
Peter G. Heidemann

Peter G. Heidemann

Digitaliseringskonsulent
Finn Winther Wammen

Finn Winther Wammen

IT-konsulent
Carsten Pinderup

Carsten Pinderup

IT-konsulent
Lise Hassing

Lise Hassing

Digitaliseringskonsulent
Søgningen gav intet resultat