Arbejdsforhold

Arbejdstilsynet kommer på besøg

Overholder I de nødvendige krav fra Arbejdsmiljøloven?

2.5.3 Arbejdsforhold (Arbejdstilsyn)

Arbejdstilsyn

På et tilsynsbesøg ser Arbejdstilsynet på, om I overholder de krav, der er i arbejdsmiljøloven. Den tilsynsførende vil også vejlede jer om, hvordan I kan forbygge og løse eventuelle arbejdsmiljøproblemer.

Hvem skal deltage?

Besøget starter med, at I vil blive spurgt efter en repræsentant fra ledelsen og en medarbejderrepræsentant. Hvis I er mere end 9 ansatte kan det fx være jeres arbejdsmiljørepræsentant.

Under tilsynet vil I blive spurgt til jeres arbejdspladsvurdering (APV). Inden besøget kan det være en god ide at finde den frem og orientere sig i den.

Rundt i virksomheden

Den tilsynsførende går også en tur rundt i virksomheden, hvor I sammen ser på de fysiske rammer og jeres arbejdsopgaver. Har I fx de rette hjælpemidler til at forebygge slid på kroppen? Forebygger I mulige arbejdsulykker? Og hvordan er jeres psykiske arbejdsmiljø?

Opsamling

Til sidst vil der blive samlet op på tilsynet, hvor både leder og medarbejder deltager, og hvor den tilsynsførende opsummerer, hvad der er blevet observeret.

Er alt i orden, får I en grøn smiley.

Hvis den tilsynsførende finder forhold, som er i modstrid med arbejdsmiljøloven, risikerer I at få et påbud om, at I skal bringe forholdene i orden. Det udløser en gul eller rød smiley alt efter, hvor mange påbud I får, og hvor alvorlige de er.

 

Jeg vil gerne kontaktes af LandboNord

GRATIS PDF GUIDE

Curabitur quis rhoncus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vel nisi scelerisque, faucibus turpis eget.

newsletter-form

Få tilsendt 10 gode råde om lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper neque enim rhoncus vestibulum at maecenas. Ut sociis dignissim.

Har du brug for hjælp? – så kontakt vores team

Søren Sloth

Søren Sloth

Grise- og arbejdsmiljørådgiver
Karin Møller Larsen

Karin Møller Larsen

Kvægrådgiver og dyrskuekoordinator
Søgningen gav intet resultat

Seneste artikler