Mark

Reduceret jordbearbejde

Reduceret jordbearbejdning og CA

 

2.8.2.3 Mark & natur - Jordprøver

Pløjefri dyrkning af din jord

Der findes mange forskellige dyrkningssystemer under paraplyen ”pløjefri dyrkning” Det er lige fra intensiv harvning af jorden til Conservation Agriculture, hvor grundprincipperne er ”minimal forstyrrelse af jorden, varieret sædskifte samt jorden aldrig må være bar”.

Fordelene ved at undlade at pløje er mange, såsom mindre sandfygning, bedre bæreevne, større biodiversitet, færre maskinomkostninger og lagring af CO2. Men griber man det ikke rigtigt an, kan ulemperne såsom f.eks. græsukrudt hurtigt overrule fordelene.

Der findes derfor ikke en facitliste på, hvilken dyrkningsform der er den bedste. Det afhænger i stedet i høj grad af den specifikke bedrift, jordtype og ikke mindst mindsettet på dem, der driver jorden.

I LandboNord står vi klar med råd og sparring, lige meget om du har kørt uden plov i mange år, eller du først er ved at overveje, om det er noget for dig. Vi har mange års erfaring med pløjefri dyrkning og har konsulenter tilknyttet FRDK.

Vi møder dig, der hvor du er, og står klar med specifik rådgivning såsom

  • Omlægningstjek - egner din bedrift og jord sig til pløjefri dyrkning, og hvilken form passer til dig?
  • Faglig sparring i marken - både plantefagligt men også med igangsætning og indstilling af maskiner
  • Tilpasning af sædskifte og valg af efterafgrøder til den valgte dyrkningsform
  • Maskinstrategi - skal der investeres i nye maskiner, eller kan vi bruge noget af det, der allerede står i maskinhuset? Det kan også være maskinstationen skal stå for nogle af opgaverne. Der udarbejdes også gerne økonomiberegninger til at understøtte valg og fravalg
  • Faglige erfagrupper med fokus på pløjefri dyrkning. Grupper med specifik fokus på grovfoder og grupper med fokus på salgsafgrøder

 

GRATIS PDF GUIDE

Curabitur quis rhoncus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vel nisi scelerisque, faucibus turpis eget.

newsletter-form

Få tilsendt 10 gode råde om lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper neque enim rhoncus vestibulum at maecenas. Ut sociis dignissim.

Har du brug for hjælp? – så kontakt vores team

Søgningen gav intet resultat

Seneste artikler