Tilskud

Få tilskud til fremtiden

Landbrugsstyrelsen lancerer i år en ny tilskudsordning; Miljø- og klimateknologi 2022.

Ordningens overordnede formål er at reducere miljøpåvirkninger og fremme dyrevelfærden. Den omfatter tilskud til teknologier inden for husdyr-, planteavl- og gartnerisektoren.

Ansøgningsrunden til Miljø- og Klimateknologi åbner den 18. oktober 2022 og løber frem til 10. januar 2023. Der er 244 mio. kr. i ordningen, og der gives 40 % tilskud til standardomkostningerne til teknologierne, hvorfor der ikke skal indhentes tilbud.


Formålet med ordningen er at reducere miljøpåvirkningen ved reduktion af ammoniakudledning, pesticidudledningen, energiforbruget eller tab af næringsstoffer. Desuden ønskes der med ordningen at fremme dyrevelfærd ved at yde tilskud til at etablere løsdrift i farestalden.

Da årets runde er den sidste under det nuværende landdistriktsprogram, bliver der kun to års udnyttelsesfrist, og der bliver ingen mulighed for at forlænge tilsagnene.

For at kunne opnå tilskud til teknologierne er det meget vigtigt, at investeringen ikke er foretaget, før der ansøges om tilskud, og at der investeres i nyt, ikke brugt, materiale.

Det kan du søge tilskud til

I udkastet til ordningens bekendtgørelse, fremgår en liste over de teknologier, der kan søges tilskud til. Bemærk dog at listen kan ændre sig frem til ordningens åbning, og at der kun kan søges tilskud til de teknologier, der er nævnt på listen, som du kan læse via linket her.

På listen er der blandt andet:

  • Overdækning til gylletanke
  • Gyllekøling i grisestalde
  • Farestalde til løsgående søer
  • Overvågningsremme til malkekvæg,
  • Udstyr til sprøjtestyring med on/off tildeling
  • Markrobotter
  • Udstyr til mekanisk vækststandsning i kartofler

For at kunne indsende en ansøgning, skal der søges tilskud til teknologier til en pris på minimum 300.000 kr., og minimum 500.000 kr. under farestaldsordningen.

Specielt for økologer

I slutningen af året vil Landbrugsstyrelsen åbne en sidste runde med Økologisk Investeringsstøtte. Puljen bliver på 45 mio. kr. Der vides endnu ikke hvilke teknologier, der indgår i denne ordning.

I den kommende programperiode, der løber fra 2023, er der planlagt tilskudsrunder til miljø- og klimateknologier.

Foreløbigt er der afsat 90 mio. kr. pr. år til disse ordninger.

Kontakt os for at høre om dine muligheder.