Kom til Energidag og hold dine energiomkostninger i skak

Flere prognoser spår om høje energipriser så langt øjet rækker. Det kræver nytænkning, og der er mulighed for at gå nye veje.

Sidste sommer steg energipriserne markant. Mange faktorer var med til at skabe den perfekte storm som blev toppet med krigen i Ukraine og den russiske gassituation.

Selvom priserne nu er faldet noget til ro, så ligger de fortsat på et historisk højt niveau. Kigger vi fremad, er forventningerne, at dette måske er niveauet, vi skal forvente langt ud i fremtiden.

Den grønne omstilling har den grundlæggende præmis, at så meget som muligt af vores energiforbrug skal omlægges til elektricitet, som ikke er baseret på fossile energikilder. Derfor er ambitionen, at Danmark frem mod 2030 vil tredoble produktionen af el, men samtidig udfase den del, der er baseret på fossile energikilder.

Derfor vil fremtidens elproduktion basere sig på sol og vind. Helt konkret vil det sandsynligvis betyde en firdobling af anlæg til vedvarende energi med solceller og vindmøller. Det er ikke uden udfordringer at realisere denne firdobling. Samtidig er danskerne klar, og de begynder allerede at tage forskud på at øge elforbruget. Derfor er der en risiko for, at elprisen bliver presset opad.

Nye alternativer

Derfor er vores anbefaling, at du får kigget på, hvordan du kan ændre vaner og daglige driftsmæssige procedurer i din virksomhed, der sparer på energien. Måske skal du begynde at producere din egen energi, eller gøre energiproduktion til et forretningsområde, der kan supplere din nuværende drift.

Vil du have et overblik over dit nuværende energiforbrug og tilhørende CO2 footprint, kan vi hjælpe dig med et EnergiTjek, forslag til energibesparelser eller omlægninger og måske søge tilskud til at hjælpe projekter på vej.

Vil du vide mere om mulighederne for energi som forretningsområde, kan du tilmelde dig vores Energidag på tirsdag den 7. november.

Du får: Tre landmænds erfaringer med henholdsvis sol, vind og biogas. Ekspertvurderinger om landbrugets rolle i den fremtidige energiproduktion, mulighederne for selv at blive en del af den grønne energiproduktion, økonomien i energiprojekter, juraen, skat og meget mere.

Læs mere og tilmeld dig her.

 

Opdateret november 2023

Energirådgivning
Leif Köhne

Leif Köhne

Energirådgiver

lko@landbonord.dk