Socialjura

Møde i rehabiliteringsteamet

Er du, en medarbejder eller pårørende blevet indkaldt til møde i rehabiliteringsteamet i kommunen, og vil du vide mere om teamet og dets opgave?

Er du, en medarbejder eller pårørende blevet indkaldt til møde i rehabiliteringsteamet i kommunen og vil du vide mere om teamet og dets opgave – så læs med her.

Alle kommuner i Danmark har nedsat et rehabiliteringsteam. Teamet skal behandle alle sager om jobafklaringsforløb, ressourceforløb, fleksjob, tilskud til selvstændige og førtidspension.

De enkelte teams er sammensat af forskellige fagpersoner, der skal sikre, at alle borgere oplyses om relevante tilbud og muligheder indenfor kommunens forvaltningsområder, herunder 1 repræsentant fra

  • beskæftigelsesområdet,
  • sundhedsområdet,
  • socialområdet,
  • regionen ved en sundhedskoordinator, og
  • undervisningsområdet i sager vedrørende borgere under 30 år uden erhvervskompetencegivende uddannelse og i øvrige sager efter behov.
Desuden skal du selv deltage i rehabiliteringsteamets møder sammen med din sagsbehandler. Du har også ret til at få en bisidder, efter eget valg, med til mødet.

I nogle kommuner deltager der ligeledes 1 repræsentant fra kommunens familieafdeling, hvis du har en sag i afdelingen, eller hvis det vurderes at afdelingen har tilbud, som du og din familie kan have glæde af.  

På baggrund af de oplysninger der forelægges teamet samt en drøftelse med dig, afgiver teamet indstillinger om jobafklaringsforløb, ressourceforløb, fleksjob, tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende eller førtidspension. Teamet kan også indstille til, at du får en almindelig beskæftigelsesrettet indsats. 

Er du indkaldt til møde i kommunens rehabiliteringsteam, og vil du inden da vide mere om teamet, materialet de får udleveret inden mødet, eller har du brug for en bisidder, så kontakt LandboNords socialkonsulent Mette Neist.

 

Opdateret april 2024

SOCIALRÅDGIVNING
Mette Neist

Mette Neist

Socialkonsulent

mne@landbonord.dk