LønService

Nyt lønniveau for fodermestre og driftsledere

Pr. 1. marts 2023 er der kommet nyt lønniveau for fodermestre og driftsledere.

Ved behandling af ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelser til fodermestre og driftsledere, vurderer Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) bl.a. om lønnen er almindelig efter danske forhold.

For landbrugsområdet er der vejledende lønniveau for fodermestre og driftsledere. Lønniveauet gælder - uanset om ansættelsesforholdet er omfattet af en overenskomst.

Lønniveauet fastsættes af De Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) i samarbejde med GLS-A og 3F, og tager udgangspunkt i jordbrugsoverenskomstens lønstigning for faglærte landbrugsmedarbejdere. Overenskomstens lønsatser reguleres hvert år pr. 1. marts.

Ved behandling af ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelser vurderer SIRI, om ansøgningen overholder det vejledende lønniveau. Hvis lønniveauet er lavere, vil SIRI vurdere, at lønnen ikke er almindelig efter danske forhold.

RAR har meldt et nyt vejledende lønniveau ud, der som minimum skal følges i ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelse til fodermestre og driftsledere i landbruget.

Det nye vejledende lønniveau træder i kraft den 1. marts 2023 og er gældende for ansøgninger indgivet til SIRI fra d. 1. marts. For ansøgninger indgivet til SIRI før den 1. marts gælder nuværende lønniveau indtil der søges om forlængelse eller ny arbejds- og opholdstilladelse.

Har du spørgsmål eller behov for hjælp til ansøgning om opholds- og arbejdstilladelser eller til udarbejdelse af ansættelseskontrakt, så kontakt LandboNord LønService.

Driftsledere

Månedslønnen for en driftsleder vil som udgangspunkt blive anset for almindelig, hvis lønnen overstiger en fodermesterløn og samtidig afspejler det ledelsesmæssige indhold og ansvar i stillingen. Hvis SIRI er i tvivl om lønniveauet, vil sagen blive sendt i høring hos RAR, som vurderer, om der er tale om almindelig løn.

Fodermestre

Månedslønnen for en fodermester vil anses for at være almindelig, hvis den samlede løn inkl. eller ekskl. pensionsbidrag udgør mindst 30.489,15 kr. Herudover skal overarbejde, samt tillæg for arbejde på særlige tidspunkter honoreres efter jordbrugsoverenskomsten.

Tillæg for overarbejde: 202,02 kr. i timen for de første to timer efter normalt arbejdstidsophør og 276,95 kr. i timen for de efterfølgende timer samt søn- og helligdage eller afspadsering i forholdet 1:1,3 for de første to timer efter normalt arbejdstidsophør og i forholdet 1:1,8 for de efterfølgende timer, samt søn- og helligdage.

Tillæg for arbejde på særlige tidspunkter: 22,64 kr. pr. time fra mandag til lørdag mellem kl. 00.00-05.00.

Weekendarbejde: 138,23 kr. pr. time lørdage efter kl. 12.00 og 292,78 kr. pr. time på søn- og helligdage.

Har du spørgsmål eller behov for hjælp, så kontakt LønService.