Familie

Slut med modregning i folkepensionen

Folketinget har netop vedtaget at ændre reglerne for modregning i folkepensionen. Er du folkepensionist betyder det for dig, at dine indtægter fra personligt arbejde fremover ikke skal modregnes i hverken grundbeløb eller pensionstillæg.

Slut med modregning i folkepensionen

Folketinget har netop vedtaget at ændre reglerne for modregning i folkepensionen. Er du folkepensionist betyder det for dig, at dine indtægter fra personligt arbejde fremover ikke skal modregnes i hverken grundbeløb eller pensionstillæg.Dog vil din egen indtægt ved personligt arbejde forsat indgå i opgørelsen af indtægtsgrundlaget for varmetillæg, helbredstillæg, mediecheck og den supplerende pensionsydelse (ældrecheck), ligesom der heller ikke ændres i reglerne om fradrag for dine øvrige indkomster fra personlig indkomst, aktieindkomst og kapitalindkomst. 

Det vil sige, at personlig indkomst, der ikke er omfattet af indtægt ved personligt arbejde, f.eks. udbetaling fra private pensionsordninger, indtægt ved selvstændig virksomhed, hvor du er passiv i driften, samt kapital- og aktieindkomst, stadig vil kunne føre til, at dit pensionstillæg nedsættes.

Det forventes, at de berørte folkepensionister i gennemsnit vil modtage omkring 30.000 kr. (før skat) mere i årlig udbetalt folkepension som følge af afskaffelsen af modregningen.

Afskaffelsen af modregning har virkning fra den 1. januar 2023. Det betyder, at hvis du har fået eller vil få nedsat dit grundbeløb og pensionstillæg i løbet af 2023 på grund af dine arbejdsindtægt, så vil du få pengene tilbage i forbindelse med efterreguleringen af pensionen for 2023. Denne finder sted i 2024.

Vil du høre mere om de nye regler, kan du kontakte LandboNords socialkonsulent Mette Neist, tlf. 9624 2436 eller via mail mne@landbonord.dk.

Opdateret juni 2023

SOCIALRÅDGIVNING
Mette Neist

Mette Neist

Socialkonsulent

mne@landbonord.dk