LønService

Lovpligtigt TIN-nummer til udenlandske medarbejdere

Fra den 1. januar 2024 er det blevet lovpligtigt at indberette skatteregistreringsnummeret TIN (Tax Identification Number) på udenlandske medarbejdere, der arbejder i Danmark, men som har bopælsadresse i hjemlandet.

Hvert land har deres eget regelsæt for TIN, og det er derfor ikke nødvendigvis samme format for en medarbejder fra Ukraine som for en medarbejder fra Uganda. Dansk CPR-nr. er skatteidentifikationsnummer for personer, der bor i Danmark, og skal oplyses til en udenlandsk arbejdsgiver ved arbejde i udlandet.

Nummeret skal indberettes i forbindelse med indsendelse af oplysninger til SKAT, når der laves løn. TIN anvendes i de enkelte landes skatteforvaltninger, både i og udenfor EU, og bruges til at sikre at beskatningen i hjemlandet sker efter reglerne i dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og det pågældende hjemland.

Har man udenlandske medarbejdere ansat, som ikke længere er tilknyttet en bopælsadresse i hjemlandet, men udelukkende har en dansk adresse, så skal der ikke oplyses et TIN nummer. Her er det danske CPR-nr. nok.

Har du spørgsmål – så kontakt os i LandboNord LønService.

Opdateret januar 2024