ESG

Ved du hvor meget CO2, du udleder?

Uanset hvor man vender blikket hen, peger pilen i samme retning. Det er vigtigere end nogensinde før, at du får styr på din virksomheds klimabelastning.

Svarer-rapporten er offentliggjort, og med den er fulgt tre økonomiske modeller for, hvordan CO2-afgiften kan blive pålagt landbruget. Rapporten er grundig gennemarbejdet og derfor et godt grundlag for de forhandlinger, den grønne trepart nu skal i gang med i forhold til at finde en løsning for landbruget. Det er klart, at en CO2-afgift på 750 kr. kan give søvnløse nætter hos alle, men det er også vigtigt at huske på, at intet er fastlagt endnu.

Uanset hvor man vender blikket hen, peger pilen i samme retning. Det er vigtigere end nogensinde før, at du får styr på din virksomheds klimabelastning. Resultatet af de grønne trepartsforhandlinger forventes at foreligge senest i juni 2024. Vi anbefaler derfor, at du bruger den kommende tid til at få kortlagt, hvordan udledningerne på din bedrift fordeler sig, samt hvilke håndtag, du kan skrue på, for at sænke din klimabelastning.

Det vil være at udøve rettidig omhu, og det giver dig et beslutningsgrundlag, som du kan bruge i dine strategiske overvejelser for virksomheden. Måske ser det hele ikke kun sort ud – hvis du er omstillingsparat og går efter at gribe de muligheder, som den grønne og bæredygtige omstilling også indeholder.

Skab overblik sammen med vores 12 certificerede fagrådgivere

Du kan med fordel benytte Landbrugets klimaberegningsværktøj – ESGreenTool – et beregningsværktøj der ret præcist giver dig et overblik over, hvor din virksomheds største klimabelastninger findes. I LandboNord har vi ikke mindre end 12 certificerede fagrådgivere, der kan hjælpe dig med at sikre, at du får brugt de rigtige data som beregningsgrundlag – og de kan hjælpe dig med at udarbejde fremtidsscenarier og en handleplan for, hvordan du på både kort og lidt længere bane, kan nedbringe din CO2e-udledning de rigtige steder i din værdikæde, så det påvirker din virksomheds konkurrencekraft mindst muligt.

Kontakt mig i dag eller mød os på Agro Nord på onsdag den 6. marts 2024 i Messecenter Vesthimmerland i Aars.

Opdateret februar 2024

ESG-RÅDGIVNING
Helle Pasgaard

Helle Pasgaard

ESG-koordinator

hpg@landbonord.dk