Familie

Ægtepagt

Hvilken betydning har en ægtepagt? Hvorfor er en ægtepagt vigtigt især i landbrug?

2.6.1.5 Familie (Ugift eller samlevende)

Ægtepagt

Et JA til hinanden er også et JA til et formuefællesskab. Derfor bør I overveje hvordan I er stillet, hvis I en dag beslutter jer for at blive separeret, skilt eller en af jer dør. Her kan en ægtepagt være en god idé at overveje.

Automatisk ligedeling af formuen

Den dag I gifter jer, opstår der automatisk et formuefællesskab. Formuefællesskabet får den betydning, at alt, hvad du og din ægtefælle hver især ejer ved ægteskabets indgåelse og senere erhverver, skal deles ligeligt mellem jer i tilfælde af både separation eller skilsmisse og død.

En sådan ligedeling af er langt fra altid hensigtsmæssig, og for mange par giver det derfor rigtig god mening at overveje en ægtepagt.

Hvorfor oprette en ægtepagt?

Ægtefællers økonomi kan være indrettet på rigtig mange forskellige måder. Dertil kommer det faktum, at livet ofte byder på uforudsete hændelser, der både direkte og indirekte kan få indflydelse på økonomien.

Et landbrug kan være behæftet med gæld, men et landbrug kan også være et aktiv, der repræsenterer en rigtig stor værdi.

Derfor er det vigtigt at beskytte begge ægtefæller med en ægtepagt, der sikrer dels at landmanden kan drive videre med landbruget, og dels at den anden ægtefælle kan komme videre uden at skulle aflevere halvdelen af sin formue til landmandens mulige kreditorer i tilfælde af separation, skilsmisse eller ved dødsfald.

Ægtepagten kan se ud på mange måder. Den kan omfatte begge ægtefællers formue, eller kun den enes formue. Der kan ligeledes laves særeje på enkelte ejendele, således at kun disse holdes uden for ligedelingen i tilfælde af separation, skilsmisse eller død.

Kontakt Norden Advokatfirma

Mulighederne for at lave særeje er rigtig mange. Derfor kan det også ofte være svært at gennemskue, hvad der er den bedste løsning i lige netop jeres ægteskab.

Hos Norden Advokatfirma er vi eksperter i rådgivning om ægtepager og vi hjælper selvfølgelig også med både udarbejdelsen og den efterfølgende tinglysning.

 

GRATIS PDF GUIDE

Curabitur quis rhoncus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vel nisi scelerisque, faucibus turpis eget.

newsletter-form

Få tilsendt 10 gode råde om lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper neque enim rhoncus vestibulum at maecenas. Ut sociis dignissim.

Kontakt vores team

Christa Serritslev Larsen

Christa Serritslev Larsen

Advokatfuldmægtig
Christina Uggerby

Christina Uggerby

Advokat (L)
Katrine Rytter Villadsen

Katrine Rytter Villadsen

Advokat
Søgningen gav intet resultat

Seneste artikler