Familie

Fremtidsfuldmagter

Hvorfor er det vigtigt?

2.6.1 Familie (Hjælp fra advokaten)

Fremtidsfuldmagter

En fremtidsfuldmagt giver andre mulighed for at handle på dine vegne, hvis du bliver syg eller svækket og ikke længere kan varetage dine egne interesser. Fremtidsfuldmagten skaber sikkerhed for din fremtid og tryghed for dine pårørende.

 

Indholdet i en fremtidsfuldmagt

En fremtidsfuldmagt kan angå dine økonomiske og personlige forhold.
Den kan omfatte alt, eller være begrænset til et eller flere områder. I fremtidsfuldmagten kan du give andre lov til at tage sig af:

  • Økonomiske forhold; fx omlægning af lån, ansøgning af offentlige midler, betaling af regninger.
  • Personlige forhold; fx ansøge om hjemmehjælp, klage over afgørelser og søge aktindsigt i journaler.

Du bestemmer selv, hvad du giver fuldmagt til, og hvem der skal være fuldmægtig.

 

Altid en god idé

Alle kan blive ramt af sygdom, som kræver, at andre tager over. Private som virksomhedsejere. Er du virksomhedsejer, kan fremtidsfuldmagten være en vigtig del af det at sikre driften af virksomheden.

 

Hvem kan jeg give fuldmagten til?

Der vælges som regel én person til at overtage fuldmagten på ”1. pladsen” og én eller flere personer, som kan overtage fuldmagten på ”2. pladsen” i tilfælde af, at den primære fuldmægtig bliver forhindret.
Dog kan der også tænkes situationer, hvor det kan være en fordel at vælge to personer på ”1. pladsen”. Eksempelvis kan man som virksomhedsejer, have interesse i, at én person skal have fuldmagt til at træffe beslutninger vedrørende virksomheden, mens man måske ønsker en anden person til at varetage personlige og private forhold. Hvis dette er tilfældet, kan en sådan ordning også laves med en fremtidsfuldmagt.

 

En fremtidsfuldmagt der passer til dig

En fremtidsfuldmagt giver som nævnt rigtig mange muligheder. Derfor kan indholdet af en fremtidsfuldmagt også variere meget.

Hos Norden Advokatfirma inviterer vi altid på et indledende møde for at lære dig og din situation bedre at kende. På den måde sikrer vi, at fremtidsfuldmagtens indhold er tilpasset netop dine ønsker og behov.

 

GRATIS PDF GUIDE

Curabitur quis rhoncus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vel nisi scelerisque, faucibus turpis eget.

newsletter-form

Få tilsendt 10 gode råde om lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper neque enim rhoncus vestibulum at maecenas. Ut sociis dignissim.

Kontakt vores team

Christa Serritslev Larsen

Christa Serritslev Larsen

Advokatfuldmægtig
Christina Uggerby

Christina Uggerby

Advokat (L)
Katrine Rytter Villadsen

Katrine Rytter Villadsen

Advokat
Søgningen gav intet resultat

Seneste artikler