GRISE

Avl og Reproduktion

Reproduktions- og KS-rådgivning giver et overblik over, hvor der skal sættes ind for at forbedre reproduktionsresultaterne. Er der reproduktionsproblemer i besætningen, som f.eks. omløbere og for lav kuldstørrelse eller manglende brunst, vil det kunne betale sig med et rådgivningsbesøg.

2.7.3.1 Grisestalden (Avlsstrategi og reproduktion)NY

Reproduktionsrådgivning

Reproduktions- og KS-rådgivning giver et overblik over, hvor der skal sættes ind for at forbedre reproduktionsresultaterne. Erfaringen viser, at der ofte kun skal små ændringer til for at forbedre reproduktionsresultaterne og dermed forbedre økonomien.

Er der reproduktionsproblemer i besætningen, som f.eks. omløbere og for lav kuldstørrelse eller manglende brunst, vil det kunne betale sig med et rådgivningsbesøg.

Vi arbejder meget med optimale forhold for poltene, så vi får udnyttet deres potentiale bedst muligt. Vi rådgiver derfor også om optimal indretning af løbe- og polteafdeling.

Vi udfører også KS-rådgivning. I rådgivningen har vi tre medarbejdere, der har gennemført uddannelsen til autoriseret griseinseminør.

Lej en inseminør

Vi kan give en ”hånd” med i løbeafdelingen.

Vores tre medarbejdere, der er uddannet griseinseminører, tilbyder at hjælpe med insemineringerne de dage, hvor det af den ene eller anden grund kniber med bemandingen.

Det er vigtigt, at der fortsat er fokus på kvaliteten i arbejdet, selvom der er færre folk på job i perioder med ferie, sygdom eller medarbejderskift. Det er især vigtigt at få udført et godt stykke arbejde i løbeafdelingen, hvor dette arbejde lægger hele grundlaget for den efterfølgende produktion. Her kan det derfor være en god investering at få en af vores inseminører ud at hjælpe med at udføre opgaverne.

Kernestyring

Kernestyring giver produktionsbesætninger mulighed for at lave egne avlsdyr, som genetisk er på niveau med polte indkøbt fra opformerings-besætninger. Men det kræver, at der gøres en indsats.

Der er mulighed for kernestyring både i besætninger med zig-zag krydsning og i besætninger med renracet kerne. Alle søerne oprettes i avlsdatabasen på lige fod med dyr fra avls- og opformeringsbesætningerne.

Ud fra indkomne data beregnes indeks på alle søer, ungdyr, fødte og ufødte kuld en gang om ugen, så du altid kan finde og bruge de bedste dyr til næste generation.

Vi tilbyder at hjælpe dig med at tilrette fejllister fra databanken. Dette kan gøres ved, at vi f.eks. en gang om måneden eller efter aftale bliver koblet op på din computer.

Hvis du løbende holder dine kernestyringsdata ajour, får du et godt overblik over hvor mange avlsdyr, du har til rådighed for den kommende periode.

Vi supplerer som oftest kernestyring med 1-2 besætningsbesøg om året, hvor vi kigger på dyrene og vurderer ben, klove og huld. Dyrets indeks skal altid sammenholdes med en visuel vurdering af dyret.

GRATIS PDF GUIDE

Curabitur quis rhoncus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vel nisi scelerisque, faucibus turpis eget.

newsletter-form

Få tilsendt 10 gode råde om lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper neque enim rhoncus vestibulum at maecenas. Ut sociis dignissim.

Har du brug for hjælp? – så kontakt vores team

Søren Sloth

Søren Sloth

Griserådgiver
Mette Holst Tygesen

Mette Holst Tygesen

HR- og Griserådgiver
Lars Winther

Lars Winther

Griserådgiver
Søgningen gav intet resultat

Seneste nyt

Penge retur til sygedagpengeforsikrede

Penge retur til sygedagpengeforsikrede

Har du betalt for meget for din sygedagpengeforsikring – så skal du have penge tilbage!

Gratis danskundervisning

Gratis danskundervisning

Det kan være en udfordring at lede, oplære og samarbejde på tværs af forskellige sprog og kulturer. Men der er hjælp at hente.

Styrk din virksomheds udvikling, vækst og resultater

Styrk din virksomheds udvikling, vækst og resultater

Hvis du ønsker at styrke din virksomheds udvikling, vækst og resultater, så tag med på LEAN-kursus i LandboNord.