GRISE
Avl og Reproduktion
Reproduktions- og KS-rådgivning giver et overblik over, hvor der skal sættes ind for at forbedre reproduktionsresultaterne. Er der reproduktionsproblemer i besætningen, som f.eks. omløbere og for lav kuldstørrelse eller manglende brunst, vil det kunne betale sig med et rådgivningsbesøg.
NY.png)
Reproduktionsrådgivning
Reproduktions- og KS-rådgivning giver et overblik over, hvor der skal sættes ind for at forbedre reproduktionsresultaterne. Erfaringen viser, at der ofte kun skal små ændringer til for at forbedre reproduktionsresultaterne og dermed forbedre økonomien.
Er der reproduktionsproblemer i besætningen, som f.eks. omløbere og for lav kuldstørrelse eller manglende brunst, vil det kunne betale sig med et rådgivningsbesøg.
Vi arbejder meget med optimale forhold for poltene, så vi får udnyttet deres potentiale bedst muligt. Vi rådgiver derfor også om optimal indretning af løbe- og polteafdeling.
Vi udfører også KS-rådgivning. I rådgivningen har vi tre medarbejdere, der har gennemført uddannelsen til autoriseret griseinseminør.
Lej en inseminør
Vi kan give en ”hånd” med i løbeafdelingen.
Vores tre medarbejdere, der er uddannet griseinseminører, tilbyder at hjælpe med insemineringerne de dage, hvor det af den ene eller anden grund kniber med bemandingen.
Det er vigtigt, at der fortsat er fokus på kvaliteten i arbejdet, selvom der er færre folk på job i perioder med ferie, sygdom eller medarbejderskift. Det er især vigtigt at få udført et godt stykke arbejde i løbeafdelingen, hvor dette arbejde lægger hele grundlaget for den efterfølgende produktion. Her kan det derfor være en god investering at få en af vores inseminører ud at hjælpe med at udføre opgaverne.
Kernestyring
Kernestyring giver produktionsbesætninger mulighed for at lave egne avlsdyr, som genetisk er på niveau med polte indkøbt fra opformerings-besætninger. Men det kræver, at der gøres en indsats.
Der er mulighed for kernestyring både i besætninger med zig-zag krydsning og i besætninger med renracet kerne. Alle søerne oprettes i avlsdatabasen på lige fod med dyr fra avls- og opformeringsbesætningerne.
Ud fra indkomne data beregnes indeks på alle søer, ungdyr, fødte og ufødte kuld en gang om ugen, så du altid kan finde og bruge de bedste dyr til næste generation.
Vi tilbyder at hjælpe dig med at tilrette fejllister fra databanken. Dette kan gøres ved, at vi f.eks. en gang om måneden eller efter aftale bliver koblet op på din computer.
Hvis du løbende holder dine kernestyringsdata ajour, får du et godt overblik over hvor mange avlsdyr, du har til rådighed for den kommende periode.
Vi supplerer som oftest kernestyring med 1-2 besætningsbesøg om året, hvor vi kigger på dyrene og vurderer ben, klove og huld. Dyrets indeks skal altid sammenholdes med en visuel vurdering af dyret.
Curabitur quis rhoncus
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vel nisi scelerisque, faucibus turpis eget.
Få tilsendt 10 gode råde om lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper neque enim rhoncus vestibulum at maecenas. Ut sociis dignissim.
Har du brug for hjælp? – så kontakt vores team

Søren Sloth

Mette Holst Tygesen

Lars Winther

Arbejdet med bæredygtighed belønner sig – igen
På Klovborg er bæredygtighed på mange plan blevet en del af dagligdagen, og det er ikke gået ubemærket hen. Mælkeproducent Niels Hedermann ...

Fusion og nyt CVR-nummer kræver nye adgange
– gør som Anders Hvid og Jesper Møller og få hjælp til oprettelsen

Forvirring om indefrysning af ejendomsskatter – tjek din e-boks
Ejere af parcelhuse, sommerhuse og ejerlejligheder har modtaget nye vurderinger for 2021-2023. Se hvad det kan have af betydning for dig.