GRISE

DB-Tjek er et stærkt værktøj til benchmarking

DB-Tjek kombinerer oplysningerne fra dit driftsregnskab og din produktionsrapport. De opnåede resultater sammenlignes med andre bedrifter (benchmarking) og dette hjælper med at afsløre, hvor der på din bedrift er uudnyttet potentiale. Erfaringer viser, at DB-Tjek også i høj grad er med til at motivere de ansatte og skabe en større forståelse for økonomien i produktionen.

2.7.3.2 Grisestalden (DB-Tjek er et stærkt værktøj til benchmarking)

DB-Tjek er et stærkt styringsværktøj

DB-Tjek kombinerer oplysningerne fra dit driftsregnskab og din produktionsrapport. De opnåede resultater sammenlignes med andre bedrifter (benchmarking) og dette hjælper med at afsløre, hvor der på din bedrift er uudnyttet potentiale. Samtidig kan DB-Tjek indenfor bedriften benyttes til økonomisk optimering af griseproduktionen.

DB-Tjek udarbejdes for en periode på et halvt år. Hvis man får udarbejdet rapporterne gentagne gange, kan udviklingen på bedriften følges nøje. Når rapporten er udarbejdet og sammenligningstallene er samlet, får du tilsendt materialet, som vi efterfølgende kommer ud og gennemgår sammen med dig og eventuelt dine medarbejdere.

Vi hjælper med at udpege de væsentligste indsatsområder i din besætning og sætte handlinger på disse. På den måde sikrer vi, at tallene ”kommer ud at arbejde” og dermed forbedres. Erfaringer viser, at DB-Tjek også i høj grad er med til at motivere de ansatte og skabe en større forståelse for økonomien i produktionen.

Syv fordele med DB-Tjek

  1. Nøgletal fra din produktionsrapport og posteringsliste til og med dækningsbidraget. Som standard følger vi derudover lønomkostninger fra periode til periode. Forbruget af arbejdstid beregnes ligeledes. Samtidig beregner vi ud fra seneste årsregnskab kravet til det nuværende dækningsbidrag på den pågældende produktionsgren.
  2. Hitliste over alle medvirkende besætninger i den pågældende dyregruppe (Sohold 7 kg, Sohold 30 kg, Smågrise, Slagtegrise), hvor kun du kender dine egne tal. De andre medvirkende besætninger er anonyme.
  3. Benchmarking mod gennemsnittet og de 25 % bedste besætninger på DB-Tjek hitlisten.
  4. Besætningsrapport, hvor du kan se dine nuværende produktions- og økonominøgletal sammenlignet med forrige 4 perioder hos dig.
  5. Fraktilanalyse, som giver dig et hurtigt overblik over bedriftens konkurrenceevne og forbedringspotentialer på de enkelte nøgletal.
  6. Overblik over flere sites. Har du f.eks. 3 slagtegrisebesætninger, laver vi en oversigt, hvor det kun er tallene fra dine 3 besætninger, som er med. Det giver et godt overblik og mulighed for sammenligning mellem egne produktioner.
  7. Herudover medbringer vi på besøget ekstra materiale i form af f.eks. grafer, som hjælper med at sætte ekstra fokus på de områder, hvor der hos dig er et uudnyttet økonomisk potentiale.

Med disse elementer i DB-Tjek kan man løbende følge både sine tekniske og økonomiske resultater langt tættere.

Den nuværende version af DB-Tjek er blevet til i et samarbejde mellem de lokale griserådgivninger over hele landet og SEGES Griseproduktion.

Læs også: Nu bliver det lettere at sammenligne resultater

GRATIS PDF GUIDE

Curabitur quis rhoncus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vel nisi scelerisque, faucibus turpis eget.

newsletter-form

Få tilsendt 10 gode råde om lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper neque enim rhoncus vestibulum at maecenas. Ut sociis dignissim.

Har du brug for hjælp? – så kontakt vores team

Inga Riber Kristiansen

Inga Riber Kristiansen

Griserådgiver
Mette Holst Tygesen

Mette Holst Tygesen

HR- og Griserådgiver
Nina Roland Simonsen

Nina Roland Simonsen

Griserådgiver
Søgningen gav intet resultat

Seneste nyt

Penge retur til sygedagpengeforsikrede

Penge retur til sygedagpengeforsikrede

Har du betalt for meget for din sygedagpengeforsikring – så skal du have penge tilbage!

Gratis danskundervisning

Gratis danskundervisning

Det kan være en udfordring at lede, oplære og samarbejde på tværs af forskellige sprog og kulturer. Men der er hjælp at hente.

Styrk din virksomheds udvikling, vækst og resultater

Styrk din virksomheds udvikling, vækst og resultater

Hvis du ønsker at styrke din virksomheds udvikling, vækst og resultater, så tag med på LEAN-kursus i LandboNord.