GRISESTALDEN

DB-Tjek er et stærkt værktøj til benchmarking

2.7.3.2 Grisestalden (DB-Tjek er et stærkt værktøj til benchmarking)

DB-Tjek er et stærkt styringsværktøj

DB-Tjek kombinerer oplysningerne fra dit driftsregnskab og din produktionsrapport. De opnåede resultater sammenlignes med andre bedrifter (benchmarking) og dette hjælper med at afsløre, hvor der på din bedrift er uudnyttet potentiale. Samtidig kan DB-Tjek indenfor bedriften benyttes til økonomisk optimering af svineproduktionen.

DB-Tjek udarbejdes for en periode på et halvt år. Hvis man får udarbejdet rapporterne gentagne gange, kan udviklingen på bedriften følges nøje.

Når rapporten er udarbejdet og sammenligningstallene er samlet, får du tilsendt materialet, som vi efterfølgende kommer ud og gennemgår sammen med dig og eventuelt dine medarbejdere. Vi hjælper med at udpege de væsentligste indsatsområder i din besætning og sætte handlinger på disse. På den måde sikrer vi, at tallene ”kommer ud at arbejde” og dermed forbedres. Erfaringer viser, at DB-Tjek også i høj grad er med til at motivere de ansatte og skabe en større forståelse for økonomien i produktionen.

Syv fordele med DB-Tjek

  1. Nøgletal fra din produktionsrapport og posteringsliste til og med dækningsbidraget. Som standard følger vi derudover lønomkostninger fra periode til periode. Forbruget af arbejdstid beregnes ligeledes. Samtidig beregner vi ud fra seneste årsregnskab kravet til det nuværende dækningsbidrag på den pågældende produktionsgren.
  2. Hitliste over alle medvirkende besætninger i den pågældende dyregruppe (Sohold 7 kg, Sohold 30 kg, Smågrise, Slagtegrise), hvor kun du kender dine egne tal. De andre medvirkende besætninger er anonyme.
  3. Benchmarking mod gennemsnittet og de 25 % bedste besætninger på DB-Tjek hitlisten.
  4. Besætningsrapport, hvor du kan se dine nuværende produktions- og økonominøgletal sammenlignet med forrige 4 perioder hos dig.
  5. Fraktilanalyse, som giver dig et hurtigt overblik over bedriftens konkurrenceevne og forbedringspotentialer på de enkelte nøgletal.
  6. Overblik over flere sites. Har du f.eks. 3 slagtegrisebesætninger, laver vi en oversigt, hvor det kun er tallene fra dine 3 besætninger, som er med. Det giver et godt overblik og mulighed for sammenligning mellem egne produktioner.
  7. Herudover medbringer vi på besøget ekstra materiale i form af f.eks. grafer, som hjælper med at sætte ekstra fokus på de områder, hvor der hos dig er et uudnyttet økonomisk potentiale.

Med disse elementer i DB-Tjek kan man løbende følge både sine tekniske og økonomiske resultater langt tættere.

Den nuværende version af DB-Tjek er blevet til i et samarbejde mellem de lokale svinerådgivninger over hele landet og SEGES Griseproduktion.

GRATIS PDF GUIDE

Curabitur quis rhoncus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vel nisi scelerisque, faucibus turpis eget.

newsletter-form

Få tilsendt 10 gode råde om lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper neque enim rhoncus vestibulum at maecenas. Ut sociis dignissim.

Har du brug for hjælp? – så kontakt vores team

Inga Riber Kristiansen

Inga Riber Kristiansen

Svinerådgiver
Mette Holst Tygesen

Mette Holst Tygesen

HR- og Svinerådgiver
Søgningen gav intet resultat

Seneste nyt

LandboNord har etableret hele 146 km faunastriber

LandboNord har etableret hele 146 km faunastriber

De nordjyske landmænd og lodsejere har gennem LandboNord etableret hele 146 km faunastriber rundt på deres marker. Det er rekord for Landbo...

Til dig der vil flytte rundt på dine vinterafgrøder

Til dig der vil flytte rundt på dine vinterafgrøder

I den travle høsttid hvor der skal høstes og planlægges næste års vintersæd og raps, skal efterafgrøderne også etableres senest den 20. aug...

Få lavet en god byttehandel på foder og korn

Få lavet en god byttehandel på foder og korn

Høsten er højsæson for byttehandler med foder og korn. Markedet er ustabilt, og vi ser igen i år store forskelle på de fodertilbud, som lan...