Grise

Sammenhold og sundhed i farestalden

Et velfungerende team og korrekt fodring og håndtering af søerne er afgørende for høj produktivitet og lav dødelighed i stalden.

For at opnå høj produktivitet og effektivitet i griseproduktionen, er det afgørende at etablere et velfungerende team af medarbejdere. Det er vigtigt, at hvert teammedlem forstår betydningen af deres individuelle opgaver og anerkender, hvordan de hver især bidrager til at opnå gode resultater. Dette vil ikke alene forbedre samarbejdet internt, men også styrke sammenholdet og den overordnede arbejdsmoral.

En nøglefaktor i at sikre sundhed og produktivitet i griseproduktionen er korrekt fodring og opmærksomhed på søernes helbred. Soens velbefindende er nemlig direkte relateret til dens evne til at opfostre mange og store pattegrise.

Ydermere er det vigtigt at være særligt opmærksom på de mindre og senere fødte grise i et kuld, da de ofte kæmper for at få adgang til tilstrækkelig med råmælk. En strategi som splitmalkning kan være tidskrævende, men det er en værdifuld investering til at hæve pattegrisenes sundhed og dermed reducere deres dødelighed. Dette understreger behovet for tilstrækkelig arbejdskraft, især på travle faringsdage, for at sikre, at alle søer og grise modtager den nødvendige pleje og opmærksomhed.

Er du interesseret i at forbedre resultaterne i stalden, så kontakt os i LandboNord GriseRådgivning.

Opdateret januar 2024

GRISERÅDGIVNING
Lars Winther

Lars Winther

Griserådgiver

law@landbonord.dk